
Vår historie
Det hele startet som en vitenskapelig studie ved Universitetet i Wageningen (NL) i 1999. Da gjorde Dr. Tineke Creemers og Dr. Willem Jan Bosma verdifulle nye oppdagelser om effekten av honning på sårhelingsprosessen.
Sammensetningen av honningen som ble brukt viste seg å være avgjørende, spesielt innholdet av aktive enzymer og surhetsgraden (lav pH-verdi). Honning fra for eksempel dagligvarebutikken har ikke optimal sammensetning og blir ofte oppvarmet, noe som er ugunstig for enzymene.
Bikuber & bier
Som et resultat av veksten til Bfactory, var småskalaproduksjonen i Nederland snart ikke tilstrekkelig til å dekke etterspørselen. I jakten på de beste forholdene og profesjonelle birøktere, samles Bfactory-honning nå i avsidesliggende områder i Europa med den rette floraen. Det brukes ingen sprøytemidler og honningen samles inn på bestemte tidspunkter for å få riktig sammensetning.
Strenge kvalitetskrav sikrer at det kun brukes honning med riktig sammensetning og uten kjemiske rester til Bfactory-produktene.
Våre bifolk ivaretas på tradisjonelt vis av profesjonelle birøktere, med respekt for naturen og bienes helse.
